ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Galerie »»

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška



Virtuální prohlídka školy


18.9.
4.B kavárna
18.9.
2.ročník plavání
17.9.
Srdíčkový den 9.A
17.9.
3.B kavárna
16.9.
3.A kavárna
16.9.
GASOŠE - jazykový kurz 9. třídy
15.9.
4.A kavárna
11.9.
5.AB kavárna
11.9.
3.AB - beseda Nevidomí
11.9.
GASOŠE - 9.AB
11.9.
2.ročník plavání
10.9.
schůzky rodičů 1. tříd
10.9.
2.B kavárna
9.9.
9.AB - beseda Nevidomí
9.9.
2.A kavárna
9.-11.9.
Adaptační kurz 6. tříd