ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Galerie »»

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška



Virtuální prohlídka školy


7.3.
Sauna 3.B
3.3.
1.AB knihovna
27.2.
2.AB výlet Písek
26.2.
Back Pack Day
24.2.
Turnaj ve vybíjené (1.ZŠ)
21.2.
Ples ŠD
21.2.
2.+3. bruslení
19.2.
ŠD - odpoledne s PČR
18.2.
1.AB knihovna
17.2.
Vybíjená 4-5 - 1.ZŠ
17.2.
Budu prvňáčkem II
14.2.
2. a 3. roč. bruslení
13.2.
školní parlament
12.2.
Aj olympiáda
7.2.
2. a 3. ročník - bruslení
4.2.
1. a 5. ročník - bruslení
3.2.
Týden wellbeingu
31.1.
pololetní prázdniny
30.1.
vysvědčení
29.1.
7. ročník bruslení
28.1.
přijímačky nanečisto
27.1.
Aj olympiáda - okres
24.1.
sauna 3.A
23.1.
bivak předtancování 9.roč
23.1.
plavání 2.roč.