ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Galerie »»

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška



Virtuální prohlídka školy


20.12.
třídní vánoce
20.12.
Loutkáček - 1. a 2.roč
19.12.
Loutkáček pro MŠ
19.12.
2.AB plavání
18.12.
Kouzelnická show
17.12.
ZUŠ v KDJS - Advent
16.12.
Loutkáček - 3. a 4. roč
13.12.
3.A sauna
13.12.
Den řemesel
12.12.
16 hod - Setkání při svíčkách
12.12.
2.AB plavánít
12.12.
5.B vánoční besídka
12.12.
školní parlament
11.12.
2.A vánoční besídka
11.12.
Čertovská pohádka - 1.AB
10.12.
5.B sauna
9.12.
Zpěvy - Sv. Jan
6.12.
Borec Sedlčan
6.12.
ŠD adventní disco
5.12.
2.AB plavání
5.12.
Mikuláš
4.12.
4.AB knihovna
3.12.
5.A sauna
3.12.
Srdíčkový den
29.11.
5.B finanční gramotnost