ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Galerie »»

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška



Virtuální prohlídka školy


24.5.
Rodinné klání
23.5.
Bivak ŠK
22.5.
3.AB výlet
22.5.
Dublovický slavík
20.5.
5.AB výlet
20.5.
Den pro nově příchozí
19.-24.5.
Řetězové provádění V. Janovice
16.5.
Den řemesel ZŠ Kosovka
16.5.
Parlament výlet
15.5.
konzultační den 16-18 hod
15.5.
kavárna 9.A
14.5.
focení 2.st.
13.5.
1.B, 2.AB Den maminek
13.5.
Florbal 8-9 GASOŠE
13.5.
focení 1.st.
12.5.
ŠK den zvířat
9.5.
Ředitelský den (ŠD funguje)
8.5.
státní svátek
7.5.
Pohár rozhlasu 6-9 chlapci
6.5.
5.roč.- beseda PČR
6.5.
Pohár rozhlasu 6-9 dívky
4.-9.5.
Zájezd Belgie, Anglie
2.5.
Ředitelský den (ŠD funguje)
1.5.
Svátek práce
30.4.
1.AB knihovna