ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Aktuality »

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška

více viz GALERIE


Virtuální prohlídka školy


6.12.
Borec Sedlčan
6.12.
ŠD adventní disco
5.12.
2.AB plavání
5.12.
Mikuláš
4.12.
4.AB knihovna
3.12.
5.A sauna
3.12.
Srdíčkový den
29.11.
5.B finanční gramotnost
29.11.
3.AB muzeum - Dny řemesel
28.11.
4.A vánoční pečení
28.11.
ŠK - pohádková cesta
28.11.
2.AB plavání
28.11.
Konzultační den
27.11.
Adventní Vídeň
27.11.
3.AB knihovna
26.11.
2.AB knihovna
26.11.
3.AB plavání
21.11.
2.AB plavání
20.11.
Měsíc příběhů bezpráví - 9.AB
19.11.
Bubnovačka
17.11.
Státní svátek
15.11.
KMD
14.11.
2.AB plavání
14.11.
9.AB beseda s bankéřem
12.11.
Hrajeme si na prvňáčka 16:00