ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Aktuality »

ZLATÍ ŠACHISTÉ


V pátek 12. 1. se v DDM v Příbrami konalo Regionální kolo v šachu ZŠ okresu Příbram, Beroun a Praha – západ.
Naši školu reprezentovalo 5členné družstvo sestavené ze žáků 1. stupně ve složení Alžběta Jindráková (5.B), Ota Jindrák (3.B), Vít Weidenthaler (5.B), Daniel Louda (5.B) a Viktorie Holcmanová (5.A). V tomto pořadí hráli i jako nasazení na jednotlivých šachovnicích.
Do turnaje se v  kategorii 1.-5.třída ZŠ přihlásily pouze 3 týmy (2. ZŠ Propojení, ZŠ Dobříš a All Stars School Příbram). Tento nízký počet umožnil hrát šestikolovým systémem, kdy každý tým hrál s každým týmem hned dvakrát. Zdálo by se, že nebylo o co hrát, protože každý tým měl vlastně pohár jistý. Opak byl ale pravdou. Ve hře byla 2 postupová místa do krajského kola pro 2 nejlepší týmy. A jak se tedy našemu týmu dařilo?
Na první šachovnici podržela tým kapitánka Bětka, která vyhrála všechny své zápasy. Vzhledem ke své převaze nad soupeři, nehlásila Bětka u rozhodčího nemožné tahy soupeře a nechávala je, aby se opravili (2 nahlášené nemožné tahy = prohra). Své partie pak vždy dotáhla až do matu. Bětka přinesla 4 body.
Ota se na druhé šachovnici předvedl bleskovou hrou, kdy v některých zápasech odcházel od stolu s výhrou tzv. šustrmatem, přitom ostatní hráči se na okolních šachovnicích teprve rozkoukávali. I Ota si odnesl 4 výhry.
Vítek na třetí šachovnici s přehledem dvakrát porazil Příbram, potrápil ho ale hráč Dobříše, na kterého Vítek bohužel nestačil. Vítek si tedy odnesl 2 výhry a 2 prohry.
Dan a Viky se střídali na 4. šachovnici. Dan nastoupil proti Příbrami, kdy musel projevit obrovskou trpělivost. Nastoupil totiž proti šachově neukázněnému a absolutně nemotivovanému soupeři. Soupeř asi očekával, že hráči proti němu budou za jeho rozjívenou hru vzteky házet získané figurky. Dan byl ale ledově klidný a hru vždy dotáhl do vítězného konce matem. Dan získal 2 zasloužené výhry.
Viky nastoupila v zápasech s Dobříší. Svůj první zápas s přehledem vyhrála. Při odvetě, v posledním šestém kole, se však odehrály tvrdé boje. Aby si tým udržel celkovou neporazitelnost, potřeboval, aby Viky vyhrála nebo remizovala. Viky opravdu zabojovala a jen díky drobné chybičce nedala soupeři mat, ale umožnila mu čestnou remízu. To jí přineslo ½ bodu, což na celkovou výhru proti Dobříši stačilo.
Náš tým se tedy stal neporaženým týmem v turnaji, získal zasloužené první místo a postup do krajského kola. Blahopřejeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy. Díky patří i Petru Havelkovi a Přemyslu Jindrákovi za odvoz a dozor dětí při turnaji.


Virtuální prohlídka školy


28.6.
Vysvědčení
27.6.
Slavnostní vyřazení
27.6.
Poslední zvonění
21.6.
Areál Luční - Bezpečný den
20.6.
1.roč. knihovna
19.6.
výlety 2.st.
18.6.
Zahradní slavnost
17.6.
Pedagogická rada
14.6.
Dračí lodě
12.-14.6.
9.B Toulky Prahou
11.6.
4.-7.roč - kino
11.6.
Obhajoby AP
6.6.
Minifotbal
6.6.
Čtyřlístek
4.-7.6.
Častoboř 1.st.
31.5.
ŠD - Den dětí
31.5.
Příjezd Častoboř 2.st.
29.5.
1.ročník knihovna
29.5.
Našlose - loutky
29.5.
3.B knihovna
28.-31.5.
Častoboř 2.st.
27.5.
T-ball 4.-5.ročník
27.5.
3.B výlet
27.5.
odevzdání AP
27.5.
5. ročník knihovna