ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Aktuality »

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška

více viz GALERIE


Virtuální prohlídka školy


24.5.
Rodinné klání
23.5.
Bivak ŠK
22.5.
3.AB výlet
22.5.
Dublovický slavík
20.5.
5.AB výlet
20.5.
Den pro nově příchozí
19.-24.5.
Řetězové provádění V. Janovice
16.5.
Den řemesel ZŠ Kosovka
16.5.
Parlament výlet
15.5.
konzultační den 16-18 hod
15.5.
kavárna 9.A
14.5.
focení 2.st.
13.5.
1.B, 2.AB Den maminek
13.5.
Florbal 8-9 GASOŠE
13.5.
focení 1.st.
12.5.
ŠK den zvířat
9.5.
Ředitelský den (ŠD funguje)
8.5.
státní svátek
7.5.
Pohár rozhlasu 6-9 chlapci
6.5.
5.roč.- beseda PČR
6.5.
Pohár rozhlasu 6-9 dívky
4.-9.5.
Zájezd Belgie, Anglie
2.5.
Ředitelský den (ŠD funguje)
1.5.
Svátek práce
30.4.
1.AB knihovna