ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Aktuality »

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška

více viz GALERIE


Virtuální prohlídka školy


27.6.
Vysvědčení
26.6.
Slavnostní vyřazení
26.6.
Poslední zvonění
25.6.
Prevence NL 8.ročník
24.6.
Zahradní slavnost 16:00
od 23.6.
bez odpoledního vyučování
18.-19.6.
výlety 2. stup.
17.6.
pedagogická rada
16.6.
pedagogická rada
16.6.
školní parlament
13.6.
ROSA - vystoupení žáků
13.6.
Dračí lodě
12.6.
1.stupeň - muzikál KDJS
11.-12.6.
Toulky Prahou
10.6.
6.-7.roč. Fauna Hrachov
10.6.
Obhajoba AP
9.6.
8.AB Funny Money
6.6.
Bezpečný den 6.ročník
5.6.
Slowpitch 8.-9.třída
3.-6.6.
Častoboř 1.stupeň
2.6.
ŠK - Den dětí
29.5.
Krčínova slavnost
27.-30.5.
Častoboř 2.stupeň
26.5.
Odevzdání AP
24.5.
Rodinné klání