ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Aktuality »

Gastronomické okénko


Žáci 8. ročníku se v rámci předmětu „příprava pokrmů“ postupně teoreticky i prakticky seznamují s jednotlivými odvětvími domácí i zahraniční gastronomie. V prvním pololetí, dle běžného, pedagogem stanoveného menu, zhotovují pod odborným vedením studené předkrmy, polévky (domácí vývary s příslušnou vložkou či zavářkou, polévky zahuštěné), později také hlavní pokrmy a dezerty. Před obdobím Vánoc a Velikonoc zařazují do svého repertoáru také tradiční sváteční pokrmy. V druhém pololetí žáci během gastronomických lekcí připravují své výstupy podle tematický zaměřených celků. Zde se seznamují nejen s domácími, ale také zahraničními pokrmy a zvyklostmi různých regionů.
Jan Liška

více viz GALERIE


Virtuální prohlídka školy


29.11.
3.AB muzeum - Dny řemesel
28.11.
Konzultační den
27.11.
Adventní Vídeň
27.11.
3.AB knihovna
26.11.
2.AB knihovna
26.11.
3.AB plavání
21.11.
2.AB plavání
20.11.
Měsíc příběhů bezpráví - 9.AB
19.11.
Bubnovačka
17.11.
Státní svátek
15.11.
KMD
14.11.
2.AB plavání
14.11.
9.AB beseda s bankéřem
12.11.
Hrajeme si na prvňáčka 16:00
12.11.
Den otevřených dveří
12.11.
vyvěšení témat AP
11.11.
zpívání pro Domov Sedlčany
11.11.
3.AB plavání
od 8.11.
schůzky Trio
7.11.
Výbor SRPŠ 16:00
7.11.
parlament
5.11.
pedagogická rada
5.11.
pedagogická rada
4.11.
3.AB plavání
31.10.
Klubová diskotéka