ZÁPIS DO 1. TŘÍD

TÝDENNÍ PLÁNY

ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA

JÍDELNÍČEK

@PROPOJENI.CZ

Aktuality »

Prohlášení školy


Vážení rodiče,

omlouvám se za délku tohoto příspěvku, je ale vynucena okolnostmi. Jste stejně jako my, učitelé, do jisté míry vystaveni informacím na sociálních sítích s tématem neřešení šikany na naší škole. I když na sociálních sítích nemusíte být, určitě jste o tom slyšeli. V těchto diskusích není dominantní start této události, tedy napadení žáků školy třetím spolužákem. Toto osobně pokládám za důležitější než téma neřešení šikany, ač ho vůbec nezametám pod koberec, jak je některými přispěvateli tvrzeno. Výpovědi zúčastněných při napadení jednoznačně vyvrací názor o šikaně.

Chci Vás ujistit, že téma šikana je na škole řešeno s plnou zodpovědností. Naše škola se věnuje individuálně každému případu podezření byť jen z ubližování, které je jí známo, a přistupuje k němu s maximální vážností.

Stejně tak tomu je v případě nedávno medializovaných příspěvků dvou rodičů bývalých žáků školy. Veškeré materiály, které jsme z šetření měli, jsme předali Policii ČR.

Považuji za vhodné Vás ujistit, že žádný z pedagogů naší školy své žáky nešikanuje a už vůbec se tak neděje s mým vědomím.

Co se týká vztahů mezi žáky, je bohužel přes všechny preventivní programy, stmelující aktivity apod., které škola pro žáky připravuje, nemožné, aby se mezi spolužáky neděly věci, které jsou nepříjemné. Jde o domnělé nebo skutečné ubližování ve všech jeho možných formách včetně kybernetických. S tím se setkávají učitelé na všech školách. Ostatně šetření situací, kdy si žáci nějak ubližovali, máme podchycená, zaznamenaná, a tedy řešená. To vše vypovídá o tom, že vždy, pokud se to dozvíme, se těmito jevy bez prodlení zaobíráme.

Všechny nové žáky i jejich rodiče žádáme, aby nás ihned informovali, pokud dojde k nějaké neshodě, nepohodě, nejistotě mezi žáky s upozorněním, že se toto musí řešit okamžitě, že žádný takový problém nesmí být neřešen. Žáci vědí, že mohou jako záchytnou možnost kromě svého třídního učitele využít schránku důvěry nebo se svěřit preventistce, vedoucí školního klubu nebo komukoli, ke komu mají ve škole největší důvěru.

Prosíme rodiče, aby se s důvěrou obraceli na školu, ta bude jakékoliv podezření ze šikany žáků nadále prověřovat a řešit a nikdy se otevřené komunikaci s rodiči na jakékoliv téma nebránila. Naopak, filozofie školy je založena na důvěře, komunikaci a fair play. Tyto hodnoty jsou a budou pro nás vždy prioritami při vzdělávání Vašich dětí.

Považujeme za nešťastné řešit vzájemnou komunikaci mezi školou, dětmi a rodiči na sociálních sítích nebo v mediálním éteru. Má to negativní dopad na současné žáky.

Děkujeme za vyjádření podpory všem z Vás, kteří jste na podporu školy jakoukoli formou vystoupili. Z Vaší strany vznikly dvě iniciativy. První je facebooková aktivita POZITIVNÍ ZÁŽITKY A ZKUŠENOSTI SE ŠKOLOU PROPOJENÍ

Druhá je petice VĚŘÍME PROPOJCE

Tu můžeme případně využít i jako důkaz, že existují i jiné názory než ty negativní na sociálních sítích. Rozhodněte se na základě vlastních zkušeností se školou, rozhodněte se na základě Vašeho zájmu o tuto problematiku, zda tyto aktivity budete chtít podpořit. Jak jsme se dozvěděli, nejsou určeny pouze pro současné rodiče, ale i pro ty minulé či pro naše bývalé žáky.

Je mi líto, že se toto všechno – i když bez našeho přičinění – vůbec stalo. Stejně jako my byste asi byli raději, abychom učili v normálním klidném provozu v pohodě, s důvěrou. Jako ředitel školy pro to chci využít všechny možnosti. Budeme se dál snažit o to, aby na Propojce šikana neměla místo.

Proto jsem napsal toto Prohlášení. Proto, aby Propojka byla Propojkou.

Jaroslav Nádvorní


Virtuální prohlídka školy


28.6.
Vysvědčení
27.6.
Slavnostní vyřazení
27.6.
Poslední zvonění
21.6.
Areál Luční - Bezpečný den
20.6.
1.roč. knihovna
19.6.
výlety 2.st.
18.6.
Zahradní slavnost
17.6.
Pedagogická rada
14.6.
Dračí lodě
12.-14.6.
9.B Toulky Prahou
11.6.
4.-7.roč - kino
11.6.
Obhajoby AP
6.6.
Minifotbal
6.6.
Čtyřlístek
4.-7.6.
Častoboř 1.st.
31.5.
ŠD - Den dětí
31.5.
Příjezd Častoboř 2.st.
29.5.
1.ročník knihovna
29.5.
Našlose - loutky
29.5.
3.B knihovna
28.-31.5.
Častoboř 2.st.
27.5.
T-ball 4.-5.ročník
27.5.
3.B výlet
27.5.
odevzdání AP
27.5.
5. ročník knihovna