+420 318 822 403
zs@propojeni.cz
O nás
O nás

Prezentace školy

O nás
TV Propojka
TV Propojka
TV Propojka
TGM v Sedlčanech
TGM v Sedlčanech

TGM v Sedlčanech

TGM v Sedlčanech
Střípky
Střípky

Střípky

Střípky
Vypečený projekt
Vypečený projekt

Vypečený projekt

Vypečený projekt
Lip Dub
Lip Dub

Lip Dub

Lip Dub
Vystěhování Sedlčan - Lidé bez domova
Vystěhování Sedlčan - Lidé bez domova

Vystěhování Sedlčan

Vystěhování Sedlčan - Lidé bez domova


ZÁPIS DO 1. TŘÍD


TÝDENNÍ PLÁNY


ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA


JÍDELNÍČEK


@PROPOJENI.CZ


Aktuality »

Malé ohlédnutí za naším testováním


Vážení rodiče, dovolte mi zrekapitulovat naše dosavadní testování Vašich dětí. Z 1. a 2. tříd se testovalo 86 % žáků. Ještě jednou hluboce děkuji všem rodičům, kteří dali souhlas. Bez toho by se nemohla naplnit vize PRAVIDELNĚ TESTOVANÁ ŠKOLA = BEZPEČNÁ ŠKOLA.
S tímto cílem jsme s MUDr. Laurou Roden navštívili ministra školství, o naši aktivitu projevil zájem jak první místopředseda senátu, tak premiér, který se měl osobně zúčastnit jednoho „odběrového“ dne. Paní doktorka informuje o použitých metodách odběru i o jeho výsledcích hejtmanku našeho kraje i úřad hlavní hygieničky. Já osobně jsem ve spojení s mnoha řediteli škol nebo jejich zřizovateli, kteří nás buď už následovali, nebo se k tomu chystali, než školy zcela uzavřel silný nárůst covidu v našem státě.
Během přípravy testování i v jeho průběhu se neustále vyvíjely možnosti dostupnosti testů i jejich charakteristika. Pro mě jako ředitele školy je důležitých pár exaktních zkušeností.
Jak víte, nejdříve jsme testovali antigenními testy neinvazivní metodou (plivání a lízátko). Potřetí jsme použili PCR test (houbičkový). U antigenních testů se vyskytlo několik případů falešné pozitivity, z nich se ani jeden po kontrolních PCR testech nepotvrdil. Podotýkám, že stále lepší tato varianta než opačný případ, kterým by byla falešná negativita. Tu jsme zachytili pouze jednou, a to po testování PCR testem. Žák se po předcházejícím antigenním testování jevil jako negativní. Byť pracujeme s malými čísly (naše škola a ZŠ Petrovice – cca 90 žáků), vyplývá z toho závěr, že PCR testy, pokud jsou neinvazivní, jsou pro školu výrazně vhodnější.
Dále se jeví, že nejen u našich dvou škol, ale i v dalších testovaných školách (např. v Praze 6) byl v 1. a 2. třídách záchyt pozitivity minimální. U nás z 90 žáků jeden případ, u nich ze 380 žáků také jeden případ. Přestože stále zdůrazňuji statistickou nedostačivost počtu testovaných žáků, kloníme se k závěru, že samotné prostředí škol při dodržování všech epidemiologických opatření není nebezpečnou covidovou náloží v případě, že jsou žáci pravidelně testováni. Pravděpodobně jste slyšeli nebo četli, že v mnohých školách (tedy v situaci otevřených 1. a 2. tříd) se nákaza koronavirem poměrně silně rozjela. Ano, ale v těchto školách netestovali, tedy včas neodhalili jedince (byť nepříznakového), který covid roznášel dál.
To vyplývá i z našich dalších kontrolních odběrů PCR testy u čtyř žáků, kteří byli kvůli blízkosti (nejbližší sousedé v lavici a největší kamarád ze třídy) jednoho pozitivního žáka z nařízení hygieny v karanténě. U žádného z nich se nákaza covidem nepotvrdila. Paní doktorka toto považuje za největší pochvalu a nejvalidnější důkaz smysluplnosti testování. Kdybychom netestovali, existuje reálné nebezpečí, že by se covid minimálně v této třídě mohl výrazně rozšířit a celá třída by musela jít do karantény.
A připojím ještě jeden bonus našeho testování. Během posledního týdne před testováním jsme odeslali ze školy domů žáka s podezřelými příznaky. Protože byl ale testován PCR testem s negativním výsledkem, mohl být klidný nejen on, ale také paní učitelka, třída i jeho rodina. Šlo o chřipku. On ani jeho spolužáci nemuseli podstupovat nepříjemné nosohltanové PCR stěry a třída mohla bez omezení pokračovat ve výuce.

Jedna etapa testování je tedy za námi. Nevíme, kdy se otevřou školy, nevíme pro jak staré žáky, nevíme, v jakém pořadí se do škol budou navracet. Ale Vaše souhlasy pomohly zvýšit skutečnou kvalitu bezpečí v naší škole po dobu, kdy jsme mohli žáky 1. a 2. tříd učit. Ještě jednou chci za to poděkovat Vám i paní doktorce Lauře Roden.

7. 3. 2021 Jaroslav Nádvorník

Virtuální prohlídka školy


9.5.
McDonald´s Cup
8.5.
Den vítězství
7.5.
Pohár rozhlasu 6-9 chlapci
6.5.
Pohár rozhlasu 6-9 dívky
3.5.
2.stupeň focení
2.5.
1.stupeň focení
1.5.
Svátek práce
30.4.
ŠD čarodějnické odpoledne
30.4.
9.B rodičovská kavárna
30.4.
3.AB - KDJS "Tom"
29.4.
Den tance na Propojce
22.-26.4.
Anglický týden 7+8
26.4.
6.ročník výstava Příbram
25.4.
výbor SRPŠ 16:00
24.4.
den AP
24.4.
4.AB loutkové divadlo
24.4.
1.AB výlet Takonín
23.4.
Pedagogická rada
19.4.
Den Země
18.4.
Den Země
18.4.
2.A rodičovská kavárna
16.4.
6.ročník knihovna
16.4.
3.ročník plavání
16.4.
Srdíčkový den
15.4.
přijímačky SŠ - držíme palce!



Naši partneři