Jídelní lístek od 26.5. do 30.5.2003 TÝDEN MEZINÁRODNÍ KUCHYNĚ

PONDĚLÍ

polévka: Ciorba taraneasce – hustá selská (Rumunsko)
1 - Pescado hoki con crevet - pečený hejk s krevetami (Španělsko) a kartofelnoje pjure - bramborová kaše (Rusko)
2 - Soufflé banane con salsa al vino -banánový nákyp s vinnou omáčkou (Španělsko)
Insalata di frutta – italský ovocný salát

ÚTERÝ

Polévka: soljanka (Kazašsko)
1 - Lapin a la provenciale – králík po provensálsku (Francie) a gnocchi di patate – brambo rové noky (Itálie)
2 - Alivanca – slané řezy polité sladkou smetanou (Rumunsko)
Salat iz morkvi s kuragoj – mrkvový salát se sušenými meruňkami (Rusko)

STŘEDA

Polévka: galská garbýra (Španělsko)
1 - Rostélyós Esterházy módon – roštěnky podle Esterházyho s bramborem
2 - Gnocchetti di patate, salsa di pomodoro – bramborové nočky se sýrem a kuřecím masem (Itálie)
Moules– vařené slávky s  vekou (Francie)

ČTVRTEK

Polévka: Waterzoi de poulet -kuřecí (Flandry)
1 - Maccheroni alla bolognese – boloňské makaróny (Itálie)
2 - Pizza paradajza, salama, jade za oko – pizza se zeleninou, šunkou na sázenými vejci (Chorvatsko)
ovoce

PÁTEK

Polévka: Karottensuppe mit Rahm- mrkvová se smetanou (Německo)
1 - Poulet au porto – kuře na portském, dušená rýže s hráškem (Francie)
2 - Tošunaja šinka, pjure iz bobov s katofelem – dušená šunka, kaše z luštěnin a bobů (Ukrajina)
Oliebollen – koblihy (Holandsko)

Dobrou chuť!

Jídelní lístek sestavili vedoucí stravovacího provozu p.Malíčková a p.Vrabec, šéfkuchař hotelu International